תזונה

לתזונה יש משמעות מאד גדולה בריפוי מחלות. הרעלים שנוצרים בגוף, מקורם בעיקר מעודף של מזונות חומציים בגוף. לעומת תזונה בסיסית שיוצרת ריפוי בגוף.

עם זאת נסייג, שלחלק קטן מהא.נשים נמליץ על מזונות חומציים כי זה משרת את הטבע המולד שלהם.ן.

תזונה נכונה על פי האיורוודה
כמעט כל המזונות הטבעיים הם טובים. ישנם כאלו היוצרים חום, ומנגד כאלו שיוצרים קור.
התאמה אישית של התזונה מבוססת על חלוקה זו והיא משמעותית ביותר, לבריאות טובה ואורח חיים מונע מחלות. האיורוודה יודעת לזהות איזה מזון טוב לכל אדם. 

במרכז, אנחנו בונים לכל אדם תפריט ייחודי ואישי על פי אבחון שנעשה בפגישה הראשונה. התפריט מותאם לאדם כך שיוכל לעמוד בו. אנחנו לא לוקחים לאדם את כל הדברים האהובים עליו.ה, אלא ננסה לארגן בצורה אחרת את אופן לקיחת האוכל וצמצום המזונות המזיקים.

לאחר התהליך האבחוני והבדיקה, תותאם התכנית הטיפולית על מרכיבי התפריט השונים.
אימוץ תזונה נכונה ואורח חיים בריא הוא תהליך עמוק שטומן בחובו הבטחה להרגשה טובה, בריאות ומניעת מחלות. אנחנו במרכז אדם ומרפא עומדים בכל עת כדי להתאים, לייעץ וללוות את המטופלים.ות ביישום והטמעת השינויים בדרך לחיים חדשים וטובים.

הנה כמה טיפים לאכילה נכונה:
סדירות – חשוב ליצור ולשמור על שגרה בהרגלי האכילה.
אווירה – חשוב לאכול בנחת ולהתרכז באכילה.
לפני הארוחה – שטיפ תידיים ופנים. מומלץ לשטוף גם כפות רגלים (ממריץ ומעורר תיאבון).
בזמן הארוחה – יש ללעוס היטב, לנשום ולמעט בדיבורים והפרעות.
אחרי הארוחה – זמן העיכול לא פחות חשוב מזמן האכילה, אין להתאמץ מיד אחרי האוכל, ומצד שני גם אין לישון. מומלץ ללכת מעט לאחר הארוחה. במקרה של עייפות ניתן לנוח על צד שמאל.
הקפדה על אוכל חם ולח – הכנסת אוכל קר לגוף תובעת אנרגיה מיותרת (עליו להביא את האוכל לטמפרטורת הגוף), ואוכל יבש גורם לגזים ועצירות.
הנאה – על האוכל להיות טעים.
מידה – עלינו לאכול עד שאנו כמעט שבעים ובוודאי לא לאכול לאחר ששבענו.
הפוגה – אין לאכול לפני שהארוחה הקודמת עוכלה.
שעות – אין לאכול בלילה, ארוחה אחרונה שעתיים לפחות לפני השינה (מאוחר מכך גם העיכול וגם השינה יפגעו).
שתייה – מומלץ לשתות מעט (לגימות קלות) לפני, תוך כדי ואחרי הארוחה. שתייה מרובה בבת אחת פוגעת בעיכול. עדיף לשתות מים חמים.
פשטות – כדי להקל על העיכול על הארוחה להיות מורכבת ממספר פריטים קטן ולא מנוגד באיכויותיו. ניתן לגוון בתזונה לאורך השבוע, אך אין צורך בגיוון בארוחה בודדת.
רגשות – במידת האפשר מומלץ להיות שווה נפש בזמן הארוחה ואחריה. במקרה של התרגשות (צער, כעס וכו') יש למעט באכילה.
ישיבה – אין לאכול בעמידה, שכיבה או הליכה, מומלץ לשבת באופן שלא לוחץ על הקיבה ומאפשר נשימה נוחה. ישיבה מזרחית למשל.

Scroll to Top

טוב להישאר בעניינים!

עדכונים מעניינים על סדנאות יום, ריטריטים,
כתבות, חדשות ותכנים מעולם רפואת האיורוודה